آش های معروف ولاشجرد تویسرکان
آش ترخینه
مواد اصلی این اش بلغور گندم(اروش) و دوغ(دو) میباشد.
اروش با دوغ خیس می خورد و پس از چند ساعت ان را روی اجاق
میپزند و به عنوان چانشنی مقداری پونه و زردچوبه و نمک به ان
اضافه میکنند.پس از پختن ان را گوشه ای میگذارند تا سردشود
انگاه گلوله گلوله میکنند و زیر افتاب میگذارند تا خشک شود.
سپس انها را جمع میکنند و درون کیسه ای میریزند و در جای
خنک میگذارند.معمولا این اش مخصوص زمستانهاست و هر وقت
خواستند چندتا از این گلوله ها را که به ان ترخینه میگویند با نخود
و لوبیا و عدس و سبزیجات معطر میپزند و در اخر به ان پیاز داغ اضافه
میکنند و میل مینمایند.
+ نوشته شده در چهارشنبه هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۲ ساعت 17:38 توسط جواد
|