آش ترخینه

مواد اصلی این اش بلغور گندم(اروش) و دوغ(دو) میباشد.

اروش  با دوغ خیس می خورد و پس از چند ساعت ان را روی اجاق

میپزند و به عنوان چانشنی مقداری پونه و زردچوبه و نمک به ان

اضافه میکنند.پس از پختن ان را گوشه ای میگذارند تا سردشود

انگاه گلوله گلوله میکنند و زیر افتاب میگذارند تا خشک شود.

سپس انها را جمع میکنند و درون کیسه ای میریزند و در جای

خنک میگذارند.معمولا این اش مخصوص زمستانهاست و هر وقت

خواستند چندتا از این گلوله ها را که به ان ترخینه میگویند با نخود

و لوبیا و عدس و سبزیجات معطر میپزند و در اخر به ان پیاز داغ اضافه

میکنند و میل مینمایند.